سقوط بازار سهام آمریکا در آستانه آغاز جنگ تعرفه‌ای ترامپ سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیات رئیسه مجلس: ۴۰درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ذخیره گاز خراسان رضوی تا ۴ ماه آینده جواب می‌دهد | هدررفت گاز موتورخانه‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد است

  • کد خبر: ۱۷۹۹۱۲
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
ذخیره گاز خراسان رضوی تا ۴ ماه آینده جواب می‌دهد | هدررفت گاز موتورخانه‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد است
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: میزان ذخیره شده گاز استان تا چهار ماه پاسخگو خواهد بود که امیدواریم تا سه سال آینده این میزان دو برابر شود.

به گزارش شهرآرانیوز حسن افتخاری در رابطه با وضعیت گاز در استان با بیان اینکه به طور متوسط روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز ذخیره می‌شود، اظهار کرد: در تابستان تعمیرات اساسی تاسیسات، ایستگاه‌ها، بخش‌های تولیدی و ذخیره‌سازی انجام می‌شود. تا ابتدای مرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته جهت کمک به وزارت نیرو حدود ۱۰ درصد گاز بیشتر به نیروگاه‌های استان داده شده است.

وی با بیان اینکه جهت تامین گاز نیروگاه سیکل ترکیبی راشد تربت حیدریه مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد: مصرف گاز در زمستان سه برابر تابستان است. در حال حاضر بخش خانگی در خواب بوده و تنها گرمایش برای آب گرم مصرف می‌شود؛ در واقع بخش خانگی غول خفته‌ای است که زمستان بیدار می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان تصریح کرد: نگران زمستان هستیم و در این زمینه دو بخش اقدامات داریم. اولین اقدام در زمینه آمادگی است که امسال بتوانیم آورده گاز بیشتری در زمستان داشته باشیم و در همین راستا پالایشگاه‌ها مشغول هستند. دومین اقدام فراهم‌سازی مقدمات فرهنگ‌سازی است. در این زمینه تولید بخاری با راندمان بالا و بهینه‌سازی موتورخانه‌های خانگی شروع شده است.

افتخاری افزود: از اردیبهشت ماه جلسات آمادگی زمستانی شروع شده تا برای مواردی که قابل پیش‌بینی است برنامه‌ریزی کنیم. برخی اقدامات مربوط به شرکت گاز بوده و بخشی نیز به همگرایی مردم از جمله تجهیزات گازسوز و فرهنگ استفاده نیاز دارد. در زمستان سال جاری مصرف ما بیشتر از تولید خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه از زمان آغاز کار دولت سیزدهم فاز دوم ذخیره‌سازی مطرح شد، تصریح کرد: این فاز حداقل سه سال زمان می‌برد، بنابراین در سه سال آینده نباید از بهینه‌سازی غافل شویم. خانگیران سرخس بزرگترین مخزن ذخیره‌سازی خاورمیانه بوده که فاز اول آن در مدار است و حدود ۸ تا ۱۰ میلیون متر مکعب در روز به آن تزریق می‌کنیم.

افتخاری ادامه داد: میزان ذخیره شده گاز استان تا چهار ماه پاسخگو خواهد بود که امیدواریم تا سه سال آینده این میزان دو برابر شود. ما همزمان با افزایش آورده، افزایش مصرف نیز داریم. به صورت میانگین سالانه حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار مصرف‌کننده در خراسان رضوی اضافه می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی بیان کرد: خط لوله‌های انتقال گاز در استان دو بخش است. بخش اول خط لوله محمدیه قم به پارچین است که جزو مصوبات سفر ریاست‌جمهوری بوده و تکمیل شده است. خط انتقال گاز تربت جام نیز در حال اجرا بوده که در حال حاضر مسیرسازی ۷۲ کیلومتر آن انجام و جوشکاری لوله شروع شده و تمام تلاش ما این است این خط به زمستان برسد.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای گازرسانی به ۶۵ هزار و ۵۰۰ مشترک جدید هدف‌گذاری شده بود که ۸۰ هزار مورد واگذار شده و فراتر از هدف‌گذاری بود. برنامه گازرسانی به روستا‌ها نیز در قالب طرح تحول روستایی استان انجام می‌شود. قرار است تا پایان سال جاری به ۲۰۰ روستا گازرسانی شود که در حال حاضر از برنامه زمان‌بندی جلو بوده و کار گازرسانی به این ۲۰۰ روستا آغاز شده است.

استفاده صنایع از دو سوخت در زمان افت فشار گاز در زمستان

افتخاری در خصوص تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین وزارت نفت و استانداری خراسان رضوی با محوریت تأمین سوخت ازطریق افزایش ذخیره‌سازی گاز طبیعی و گاز مایع گفت: هدف از این تفاهم‌نامه این است که صنایع را ترغیب کنیم به سمت سوخت SNG بروند تا در شرایطی که با افت فشار گاز مواجه می‌شوند، تولید آن‌ها خدشه‌دار نشود. برخی واحد‌ها کار را شروع کردند. وزارت نفت تعهد کرده LPG مورد نیاز را به نرخ یارانه‌ای تامین کند و استانداری نیز عهده‌دار فراهم کردن زمین است. بخش صنعت نیز پای کار آمده و این موضوع فرصت بسیار خوبی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی اضافه کرد: در دنیا هیچ واحد تولیدی با یک سوخت کار نکرده بلکه با دو سوخت فعال هستند. ما در زمستان قطعا محدودیت گاز برای صنعت خواهیم داشت، اما این کار فرصتی است تا زمانی که فشار گاز طبیعی کاهش پیدا کرد صنایع به سمت گاز SNG بروند که تولید آن‌ها آسیب نبیند.

وی با بیان اینکه بخشی از مصرف زیاد گاز ناشی از مصرف‌کننده و بخشی مربوط به تجهیزات است، عنوان کرد: نیروگاه‌ها حتما باید به سمت افزایش راندمان بروند. اگر راندمان نیروگاه‌ها افزایش پیدا کند، میزان برق تولیدی حداقل ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش خواهد داشت.

افتخاری بیان کرد: ما موتورخانه‌ها را بررسی کردیم و متوجه شدیم پرت گاز آن‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده و برای بخاری‌ها نیز وضعیت اینگونه است. در شرکت گاز وظیفه‌ای در زمینه موتورخانه‌ها و بخاری‌ها نداریم، بلکه وظیفه صنعت و تولید است، اما به دلیل اهمیت این موضوع وزارت نفت داوطلب شد و ما برای اولین بار اجازه پیدا کردیم برای اشخاص نیز از محل اعتبارات دولتی هزینه کنیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان خاطرنشان کرد: روش کار اینگونه است که ناظر ما از محل بازدید کرده و وضع موجود را بررسی و مستند می‌کند. بعد از آن مالک می‌تواند از طریق سایت، شرکت مورد نظر خود برای بهینه‌سازی موتورخانه را انتخاب کند. بعد از انجام کار ناظر ما مجدد بازدید و مقایسه کرده و هزینه را برآورد می‌‎کند. در نهایت ما هزینه را از طرف مالک به حساب شرکت می‌ریزیم. در خراسان رضوی تاکنون بالغ بر ۳۰۰۰ واحد موتورخانه بهینه‌سازی شده است.

وی افزود: ما موتورخانه‌های شخصی را تشویق می‌کردیم که این کار را انجام دهند، اما برای ادارات اجبار شده و مدیر موظف است قبض گاز خود را ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهد و اگر این کار انجام نشود باید به نهاد‌های نظارتی پاسخگو باشند. از سال جاری اخذ گواهی استاندارد برای موتورخانه‌ها الزامی شده و این در صورتی است که بهینه‌سازی انجام شده باشد. ۹۰ درصد ادارات استان این کار را انجام داده و ۲۵ درصد نیز کاهش مصرف گاز داشتیم.

افتخاری با اشاره به اینکه نشت انرژی در صنایع بیشتر در حوزه برق و به ویژه آب وجود دارد، تصریح کرد: در زمینه گاز اگر نشت گاز یا به عبارتی هدررفت گاز داشته باشیم در سیستم‌های داخلی و تجهیزات گازسوز است. صنایع ما دو بخش هستند. بخشی با تکنولوژی جدید ساخته شده و نوساز هستند و در بخشی نیز بهینه‌سازی اتفاق نمی‌افتد. کارخانجات قند، نیروگاه‌ها، بخاری‌ها، موتورخانه‌ها و کارخانجات تولید آجر به ویژه آجر‌های سنتی انرژی هدر می‌دهند.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ما صادرات پنهان انرژی داریم. مقدار مشخصی گاز به کارخانه‌ای داده می‌شود که محصول خود را صادر می‌کند. به طور مثال گلخانه‌ای گوجه و خیار تولید و آن را صادر می‌کند. اگر گازی که به این واحد می‌دهیم را صادر کنیم، دو برابر صادرات گوجه و خیار درآمد خواهیم داشت.

وی بیان کرد: تنها راه نجات در حوزه انرژی این است که همه بخش‌ها قصور خود را قبول کنند و پای میدان بیایند. ناترازی انرژی و کمبود زیرساخت‌ها تهدید است. در گذشته بهینه‌سازی فانتزی بود، اما اکنون الزام است. خراسان رضوی بیشترین تعداد مصرف‌کننده را بعد از تهران داشته و ترکیب مصرف‌کنندگان ما بیشتر در بخش خانگی است.

افتخاری در خصوص تعرفه گاز مراکز آموزشی، تجاری و صنایع خاطرنشان کرد: بیشترین میزان تعرفه مربوط به صنایع به ویژه صنایع صادراتی مانند پتروشیمی و فولاد است؛ زیرا صنایع تولید می‌کنند و تولید آن‌ها باید رقابتی باشد، این معنی ندارد یارانه بدهیم و انرژی به صورت پنهان صادر شود. تعرفه گاز مساجد و مدارس نیز در حد الگوی مصرف رایگان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->