تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است عرضه بنزین سوپر در این جایگاه‌های سوخت تهران و کرج (۴ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی ترامپ برای خودروسازان جهانی نقشه کشید | زنگ خطر به صدا درآمد پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود
سرخط خبرها

ذخیره گاز خراسان رضوی تا ۴ ماه آینده جواب می‌دهد | هدررفت گاز موتورخانه‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد است

  • کد خبر: ۱۷۹۹۱۲
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳
ذخیره گاز خراسان رضوی تا ۴ ماه آینده جواب می‌دهد | هدررفت گاز موتورخانه‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد است
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: میزان ذخیره شده گاز استان تا چهار ماه پاسخگو خواهد بود که امیدواریم تا سه سال آینده این میزان دو برابر شود.

به گزارش شهرآرانیوز حسن افتخاری در رابطه با وضعیت گاز در استان با بیان اینکه به طور متوسط روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز ذخیره می‌شود، اظهار کرد: در تابستان تعمیرات اساسی تاسیسات، ایستگاه‌ها، بخش‌های تولیدی و ذخیره‌سازی انجام می‌شود. تا ابتدای مرداد ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته جهت کمک به وزارت نیرو حدود ۱۰ درصد گاز بیشتر به نیروگاه‌های استان داده شده است.

وی با بیان اینکه جهت تامین گاز نیروگاه سیکل ترکیبی راشد تربت حیدریه مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد: مصرف گاز در زمستان سه برابر تابستان است. در حال حاضر بخش خانگی در خواب بوده و تنها گرمایش برای آب گرم مصرف می‌شود؛ در واقع بخش خانگی غول خفته‌ای است که زمستان بیدار می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان تصریح کرد: نگران زمستان هستیم و در این زمینه دو بخش اقدامات داریم. اولین اقدام در زمینه آمادگی است که امسال بتوانیم آورده گاز بیشتری در زمستان داشته باشیم و در همین راستا پالایشگاه‌ها مشغول هستند. دومین اقدام فراهم‌سازی مقدمات فرهنگ‌سازی است. در این زمینه تولید بخاری با راندمان بالا و بهینه‌سازی موتورخانه‌های خانگی شروع شده است.

افتخاری افزود: از اردیبهشت ماه جلسات آمادگی زمستانی شروع شده تا برای مواردی که قابل پیش‌بینی است برنامه‌ریزی کنیم. برخی اقدامات مربوط به شرکت گاز بوده و بخشی نیز به همگرایی مردم از جمله تجهیزات گازسوز و فرهنگ استفاده نیاز دارد. در زمستان سال جاری مصرف ما بیشتر از تولید خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه از زمان آغاز کار دولت سیزدهم فاز دوم ذخیره‌سازی مطرح شد، تصریح کرد: این فاز حداقل سه سال زمان می‌برد، بنابراین در سه سال آینده نباید از بهینه‌سازی غافل شویم. خانگیران سرخس بزرگترین مخزن ذخیره‌سازی خاورمیانه بوده که فاز اول آن در مدار است و حدود ۸ تا ۱۰ میلیون متر مکعب در روز به آن تزریق می‌کنیم.

افتخاری ادامه داد: میزان ذخیره شده گاز استان تا چهار ماه پاسخگو خواهد بود که امیدواریم تا سه سال آینده این میزان دو برابر شود. ما همزمان با افزایش آورده، افزایش مصرف نیز داریم. به صورت میانگین سالانه حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار مصرف‌کننده در خراسان رضوی اضافه می‌شود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی بیان کرد: خط لوله‌های انتقال گاز در استان دو بخش است. بخش اول خط لوله محمدیه قم به پارچین است که جزو مصوبات سفر ریاست‌جمهوری بوده و تکمیل شده است. خط انتقال گاز تربت جام نیز در حال اجرا بوده که در حال حاضر مسیرسازی ۷۲ کیلومتر آن انجام و جوشکاری لوله شروع شده و تمام تلاش ما این است این خط به زمستان برسد.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای گازرسانی به ۶۵ هزار و ۵۰۰ مشترک جدید هدف‌گذاری شده بود که ۸۰ هزار مورد واگذار شده و فراتر از هدف‌گذاری بود. برنامه گازرسانی به روستا‌ها نیز در قالب طرح تحول روستایی استان انجام می‌شود. قرار است تا پایان سال جاری به ۲۰۰ روستا گازرسانی شود که در حال حاضر از برنامه زمان‌بندی جلو بوده و کار گازرسانی به این ۲۰۰ روستا آغاز شده است.

استفاده صنایع از دو سوخت در زمان افت فشار گاز در زمستان

افتخاری در خصوص تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین وزارت نفت و استانداری خراسان رضوی با محوریت تأمین سوخت ازطریق افزایش ذخیره‌سازی گاز طبیعی و گاز مایع گفت: هدف از این تفاهم‌نامه این است که صنایع را ترغیب کنیم به سمت سوخت SNG بروند تا در شرایطی که با افت فشار گاز مواجه می‌شوند، تولید آن‌ها خدشه‌دار نشود. برخی واحد‌ها کار را شروع کردند. وزارت نفت تعهد کرده LPG مورد نیاز را به نرخ یارانه‌ای تامین کند و استانداری نیز عهده‌دار فراهم کردن زمین است. بخش صنعت نیز پای کار آمده و این موضوع فرصت بسیار خوبی خواهد بود.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی اضافه کرد: در دنیا هیچ واحد تولیدی با یک سوخت کار نکرده بلکه با دو سوخت فعال هستند. ما در زمستان قطعا محدودیت گاز برای صنعت خواهیم داشت، اما این کار فرصتی است تا زمانی که فشار گاز طبیعی کاهش پیدا کرد صنایع به سمت گاز SNG بروند که تولید آن‌ها آسیب نبیند.

وی با بیان اینکه بخشی از مصرف زیاد گاز ناشی از مصرف‌کننده و بخشی مربوط به تجهیزات است، عنوان کرد: نیروگاه‌ها حتما باید به سمت افزایش راندمان بروند. اگر راندمان نیروگاه‌ها افزایش پیدا کند، میزان برق تولیدی حداقل ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش خواهد داشت.

افتخاری بیان کرد: ما موتورخانه‌ها را بررسی کردیم و متوجه شدیم پرت گاز آن‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده و برای بخاری‌ها نیز وضعیت اینگونه است. در شرکت گاز وظیفه‌ای در زمینه موتورخانه‌ها و بخاری‌ها نداریم، بلکه وظیفه صنعت و تولید است، اما به دلیل اهمیت این موضوع وزارت نفت داوطلب شد و ما برای اولین بار اجازه پیدا کردیم برای اشخاص نیز از محل اعتبارات دولتی هزینه کنیم.

مدیرعامل شرکت گاز استان خاطرنشان کرد: روش کار اینگونه است که ناظر ما از محل بازدید کرده و وضع موجود را بررسی و مستند می‌کند. بعد از آن مالک می‌تواند از طریق سایت، شرکت مورد نظر خود برای بهینه‌سازی موتورخانه را انتخاب کند. بعد از انجام کار ناظر ما مجدد بازدید و مقایسه کرده و هزینه را برآورد می‌‎کند. در نهایت ما هزینه را از طرف مالک به حساب شرکت می‌ریزیم. در خراسان رضوی تاکنون بالغ بر ۳۰۰۰ واحد موتورخانه بهینه‌سازی شده است.

وی افزود: ما موتورخانه‌های شخصی را تشویق می‌کردیم که این کار را انجام دهند، اما برای ادارات اجبار شده و مدیر موظف است قبض گاز خود را ۲۰ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهد و اگر این کار انجام نشود باید به نهاد‌های نظارتی پاسخگو باشند. از سال جاری اخذ گواهی استاندارد برای موتورخانه‌ها الزامی شده و این در صورتی است که بهینه‌سازی انجام شده باشد. ۹۰ درصد ادارات استان این کار را انجام داده و ۲۵ درصد نیز کاهش مصرف گاز داشتیم.

افتخاری با اشاره به اینکه نشت انرژی در صنایع بیشتر در حوزه برق و به ویژه آب وجود دارد، تصریح کرد: در زمینه گاز اگر نشت گاز یا به عبارتی هدررفت گاز داشته باشیم در سیستم‌های داخلی و تجهیزات گازسوز است. صنایع ما دو بخش هستند. بخشی با تکنولوژی جدید ساخته شده و نوساز هستند و در بخشی نیز بهینه‌سازی اتفاق نمی‌افتد. کارخانجات قند، نیروگاه‌ها، بخاری‌ها، موتورخانه‌ها و کارخانجات تولید آجر به ویژه آجر‌های سنتی انرژی هدر می‌دهند.

مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ما صادرات پنهان انرژی داریم. مقدار مشخصی گاز به کارخانه‌ای داده می‌شود که محصول خود را صادر می‌کند. به طور مثال گلخانه‌ای گوجه و خیار تولید و آن را صادر می‌کند. اگر گازی که به این واحد می‌دهیم را صادر کنیم، دو برابر صادرات گوجه و خیار درآمد خواهیم داشت.

وی بیان کرد: تنها راه نجات در حوزه انرژی این است که همه بخش‌ها قصور خود را قبول کنند و پای میدان بیایند. ناترازی انرژی و کمبود زیرساخت‌ها تهدید است. در گذشته بهینه‌سازی فانتزی بود، اما اکنون الزام است. خراسان رضوی بیشترین تعداد مصرف‌کننده را بعد از تهران داشته و ترکیب مصرف‌کنندگان ما بیشتر در بخش خانگی است.

افتخاری در خصوص تعرفه گاز مراکز آموزشی، تجاری و صنایع خاطرنشان کرد: بیشترین میزان تعرفه مربوط به صنایع به ویژه صنایع صادراتی مانند پتروشیمی و فولاد است؛ زیرا صنایع تولید می‌کنند و تولید آن‌ها باید رقابتی باشد، این معنی ندارد یارانه بدهیم و انرژی به صورت پنهان صادر شود. تعرفه گاز مساجد و مدارس نیز در حد الگوی مصرف رایگان است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->